logo

Menu
NOVICE
21.6.2019 | BLUE JE PONOVNO OČKA

Ponosni smo na povečanje naše BLue družine. Belaya Shae Trafalzz je na Slovaškem skotila 6 mladičkov, 3 samičke in 3 samčke, blond in črno rjave. Vsi so zdravi, vklučno z mamo Shae.

Statistika je trenutno v prid psičkam, Blue je ponosen očka 26 psičkam in 20 psičkom, zastopanih v vseh barvah. Psi živijo v različnih evropskih državah: Italija, Slovenija, Nizozemska, Francija,Slovaška, Češka, Hrvaška. Črni lepotec Rubik živi v Kanadi, Alma Lu v Veliki Britaniji. Pogosto me vprašajo, če še vem za vse. Vem, za čisto vse. Vem za vsako psičko, vem za vsa legla, vse spole in barve, ki so se skotili. Vem celo to, kakšne oznake so imeli mladički. In spominjam se še nešteto drugih malenkosti, ki so zaznamovali posamezno paritev. Spoznali smo veliko čudovitih ljudi in navezali stike. Spoznali smo njihove psičke, kako zelo radi jih imajo ,s kakšno skrbnostjo načrtujejo njihova legla in kaj vse storijo za njih. Ob tej priliki - moj poklon vse vzrediteljem.

Presrečni smo, kadar tudi bodoči lastniki želijo biti del te naše zgodbe. Skačem do stropa, ko dobim fotografijo psičke iz Italije, Slovaške…Ko mi pozvoni telefon in dobim informacijo, kako čudovitega psa so dobili, kako zelo so srečni z njim, mi polepšajo dan in z nasmehom do ušes se sprehajam še nekaj časa. In razlagam mu, da ima nove potomcev. Ampak mu ni mar. Stoji in čaka, da se zbašem ven, briga njega slabo vreme, mladički, moj telefon…Gremo, gremo….Moj Blue. Srečna, hvaležna do lune in nazaj za tega kosmatinca.

21.6.2019 | NOVICE...

Kakšen dan! Jaz sem več kot ponosna na uspehe Blujevih potomcev - "R" ex Horto Albo in Atona - Flyboy dell’a Delizia d’Este. Šli smo jih pogledat na razstavo, Blue pa je šel seveda z nami,da se "pozdravimo". Bil je zelo prijazen do vseh mladičkov, in vesel, ko so se mladički srečali in igrali. Po razstavise je sledila zaslužena zabava ob vodi.

Iz Hrvaške smo prejeli čudovito novico. Zadnji mladiček - admiral Fred - iz legla "A" Ameya je našel odličen dom v Sloveniji.

Dan se je zaključil več kot odlično,saj sem prejela nove fotografije Blujevih mladičkov - čudovitega ” D" legla Tralfazz

25.3.2019 | PO DOLGEM ČASU....

Kar nekaj časa se nismo javili. Naše življenje v teh mesecih se vrti okrog psov, odraslih, mladičkov in bodočih mladičkov.

V mesecu februarju se je naša Blue Pinus Alpinia družina povečala še za 15 članov. Na Slovaškem v psarni My Ardeen ; http://deena-aldeon.webnode.cz/my-ardeen/ ; se je skotilo 7 črnorjavih mladičkov, 3 samčki, 4 samičke, na Hrvaškem; www.ameya-hovawart.com; pa je pokukalo na svet 8 kepic, 6 črnorjavih in 2 blond; 5 črnorjavih samičk, 1 črnorjav in 2 blond samčka.

Tako naša družina šteje že 40 potomcev in prav na vse smo izredno ponosni, vse te male kepice so na nek način tudi malo naše.

V februarju so v nove domove odhajali mladiči R - legla, psarne ex Horto Albo www.hovawart-exhortoalbo.com. In zadnji teden sta Rubin in Rio preživela s svojimi novimi lastniki iz Francije pri nas. Ob prihodu sta nas najprej presenetila lastnika, ki sta se za prihod mladičkov pripravila 100%. S seboj sta imela : VSE; ampak dejansko ČISTO VSE. Zaščitno ograjico, bokse, odejice, sklede, igračke…Preživeli smo res lep teden, tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Najbrž ni treba posebej poudariti, da sta se nam Rubin in Rio še malo bolj usedla v srce. In nam položila neko misel za bodočnost….

V začetku marca smo se udeležili tudi ring treninga v našem hovawart klubu. Z Blujem sva malo osvežila znanje razstavljanja, no priznam, Blue ni pozabil, jaz pa kar precej. Srečali smo Rufusa - Arona, Rocco-ta, Reo in Rayo in seveda tudi našega Atona. In lahko pohvalim tudi Bluja, prav nežno in radovedno jih je ovohaval.

Te dni odhajajo k novim lastnikom tudi mladički iz P - legla De Kerdianou; https://dekerdianou.chiens-de-france.com/. Črnorjava psička Palma ostane pri Magali, kar nas zelo veseli, pa tudi ostali lastniki so se nam že javili in obljubili, da ostanemo v stikih.

Kaj naj rečem, fenomenalni so, fantastični. Se vam zdi, da nisem objektivna? Prav vsako leglo je svoja zgodba in vsako se te na nek svoj način dotakne. In ko spremljam vse tele "moje" mladičke prav od samega začetka , lahko vidim kako zelo težko in odgovorno delo je vzreja. In kako zelo nam (ja, se štejem zraven) je pomembno, da naši mladiči pridejo k pravim lastnikom.

Naj vam za konec prišepnem….naša zgodba se nadaljuje….

Spletna stran psarne De Kerdianou - klik

28.1.2019 | P LEGLO DE KERDIANOU JE UGLEDALO LUČ SVETA

23.1.2019 se je v Franciji v psarni Kerdianou skotilo Bluebichoux - P leglo; 4 samičke, 1 samček, vsi črno rjavi. Majhno je lepo, butično leglo, pravi Magali.. Vse dobro Galicia…

Spletna stran psarne De Kerdianou - klik

28.1.2019 | PONOVNO VESELA NOVICA

Tik pred božičem je Bluja obiskala še že dlje časa napovedana psička Leelah, Enormous Make a Wish. In tudi tokrat je bila paritev uspešna in konec februarja pričakujem peto leglo, tokrat na Hrvaškem. Kontakt: Dubravko Harapin & Daniela Dukat: dubravko1008@gmail.com ali danidukat@gmail.com. Srečno Leelah.

Spletna stran psarne Ameya - klik

8.1.2019 | VESELI DECEMBER

Veseli december - Tokrat je Bluja izbrala črno-rjava lepotica Luna Aldeon. Paritev je bila predvidena konec decembra ali začetku januarja, ampak te punce…. Luna se je odločila, da so pravi dnevi v začetku decembra, za Miklavža… In prav nestrpno smo čakali dan, ko je prišla vesela novica: leglo A v psarni My Ardeen je na poti… Srečno Luna…

Spletna stran psarne My Ardeen - klik

7.1.2019 | BLUJEVO TRETJE LEGLO JE NA POTI

Konec novembra smo dobili obisk iz Francije. Tokrat je Bluja izbrala nevesta Hiskea vom Schwedenstein, Galicia in z družino so kar 1700 km v eno smer prepotovali na paritev. In v decembru smo izvedeli, da dolga pot ni bila zaman in konec meseca pričakujemo mladičke v psarni De Kerdianou. Srečno draga Galicia...

Spletna stran psarne De Kerdianou - klik

18.12.2018 | BLUJEVO DRUGO LEGLO

Blujevo drugo leglo se je skotilo na zadnji novembrski dan. Najbrž ni potrebno posebej pojasnjevati, kako smo bili na trnih.. In kar malce v šoku, ko smo izvedeli končno število; kar 12 jih je. Za celo ekipo, pol samičk in pol samčkov. Vsi zdravi, krepki. Vso srečo, tudi mamici Rivi. In komaj čakam, da jih vidim.

::: Spletna stran psarne ex Horto Albo: Leglo "R" ex Horto Albo

::: Leglo je tudi že vpisano med Blujeva legla / potomostvo: Blujevo drugo leglo

27.10.2018 | PRIČAKUJEMO BLUJEVO DRUGO LEGLO!

Kako se je zgodilo: Tokrat je Bluja za snubca izbrala črna lepotica Riva - Enormous Ocean Breeze, psarna ex Horto Albo. Paritev smo predvideli sredi oktobra in seveda imeli za zadnji vikend v septembru popolnoma druge načrte. A Riva se je odločila z gonitvijo malo pohiteti, ter da so pravi dnevi ravno ta sončen vikend in pika. Bila je to prava pasja ljubezenska zgodba, brez zapletov... kot si lahko lastniki samo želimo. In prav nestrpno smo čakali dan, ko je prišla vesela novica: Blujevo drugo leglo je na poti…

Srečno Riva…

::: Spletna stran psarne ex Horto Albo, kjer je leglo pričakovano: Riva & Blue

::: Pričakovano leglo je tudi že vpisano med Blujeva legla / potomostvo: Blujevo drugo leglo

15.10.2018 | OBISKALI SMO BLUJEVE MLADIČKE V ITALIJI

V Italijo grem vedno rada; na nepozabno smučarijo, odličen kapučino, imeniten šoping. Tokrat sem šla s še večjim veseljem obiskat Blujeve mladičke. Posestvo Delizia D’Este v Ferarri je čudovito, urejeno do potankosti. Poligoni in parki za pse, velik plavalni ribnik za pse, bazen... Samo stoj in glej! Waw! In na travniku me je pričakalo 8 kosmatih kepic, 6 blond, 1 črna in 1 črno rjav. Vsi zelo živahni in razpisajeni. Neumorno so plezali v naročje, se crkljali, vlekli za vezalke.. Navdušeno so se igrali z mehkimi vlečkami, med seboj tudi malo porenčali; kako ljubko! .Tako živahno so migali z njihovimi repki sem in tja, da je bilo prav težko narediti lepe fotografije. So takšne kot so, ampak mislim, da se čuti iz njih neka prava energija in ljubezen. In potem naenkrat: off, koma... utrujeni popadajo, kot vojački na fronti in zaspijo... Do naslednje runde... In seveda, prav vsi mladički so fantastični; je mogoče sploh kdo dvomil? Sprehodili smo se tudi po Ferrari, poizkusili nekaj italijanskih specialitet. In spet lahko rečem: Bella Italia, še se vrnem. In hvala Roberta za vse.

::: Galerija legla, naš obisk v Ferarri KLIKNITE TUKAJ

6.10.2018 | BLUE JE MEDNARODNI PRVAK V LEPOTI

Prejeli smo diplomo ki potrjuje, da je naš Blue Pinus Alpinia osvojil naziv Mednarodni prvak v lepoti (C.I.E).

.

6.10.2018 | PREGLED ŠČITNICE

Z Blujem smo opravili še en zdravstveni test, in sicer pregled ščitnice. Rezultati testa so pokazali odlično delovanje ščitnice in hormonske vrednosti v normalnih vrednostih.

.

29.8.2018 | BLUE JE OČKA

Pa smo jih dočakali. Mladičke mojega Bluja in psičke Sun (Blue Pinus Alpinia x H-Invisible Sun del Mare d'Inverno). Leglo z imenom Galactica Litter della Delizia d'Este. Skotili so se na ponedeljek 27.8.2018. Imamo 3 blond psičke, 3 blond samčke, črno rjavega samčka in črno psičko. Pisano leglo in jaz sem presrečna. Naj bodo zdravi in naj dobijo čimboljše lastnike. In komaj čakam, da jih vidim, saj so tudi čisto, čisto malo moji.

.

20.7.2018 | PRIČAKOVANO LEGLO V ITALIJANSKI PSARNI DELIZIA D'ESTE

Prav na slovenski praznik je Bluja obiskala nevesta. Čudovita blond hovawartka Sun (H-Invisible Sun del Mare d'Inverno), nežna, prijazna in igriva. In prava pasja ljubezen na prvi pogled bi lahko temu rekli. Roberta nam je sporočila veselo novico, da Sun konec avgusta pričakuje mladičke.

.

18.7.2018 | FOTOSHOOTING

Potrebovali smo fotografijo Bluja z rozeto slovenskega šampionata. Ker pa je poziranje hudo naporna reč, sva s Teo izbrali lokacijo, ki po opravljenem delu nudila tudi obilo vodnih užitkov. Jezero Jasna v Kranjski Gori ponuja osvežilno kopel in spektakularen razgled na Julijske Alpe. Mene je ob čofotanju v ledeni vodi, metanju palic in žogice že pošteno zeblo v noge, Blue pa je neskončno užival. Naj vam prišepnem; ob jezeru se dobi odličen carski praženec...(tudi brez rozin :P )

Za ogled fotografij obiščite --> GALERIJO (klik!) <--

.

18.6.2018 | CACIB BLED

Razstava CACIB BLED; kaj naj rečem... Organizator se je odločil in razstavo prestavil v Komendo, kar je dobre 45 minut vožnje stran in naziv CACIB BLED res ni bil primeren za to razstavo. Razstavni ringi so bili postavljeni na novo asfaltiranih površinah, kar v soboto ob 12 res ni bilo prijetno. Ne za vodnike, še manj za pse. Ampak OK, vemo za drugič… Moj Blue se je vseeno izkazal, pri hrvaškem sodniku sva dobila oceno odlično 1, CAC, CACIB in BOB in Blue je izpolnil še zadnji pogoj za mednarodni šampionat. Yes, mamo to!!!!

.

27.5.2018 | CAC HRUŠICA

Udeležila sva se razstave na Hrušici, Blue je dobil oceno odlično, CAC in BOS. S tem je izpolnil zadnji pogoj za pridobitev naziva Razstavni šampion Slovenije.

.

8.4.2018 | SPECIALNA RAZSTAVA ZA HOVAWARTE

Specialna razstava za Hovawarte je potekala v lepem sončnem vremenu. Mogoče je tudi lepo vreme prispevalo k temu, da je tokrat zmagovalec odpreta razreda specialne razstave postal Blue in bil s strani sodnika kasneje izbran za najlepšega hovawarta na razstavi (BOB). Sodnik Michael Kunze ga je posebej pohvalil, da je res lep predstavnik pasme. Za nagrado je moj Blue, poleg ostalih sponzorskih nagrad, dobil ogromen paket uhljev, sapnikov in ostalih dobrot.

.

12.11.2017 | SVETOVNA RAZSTAVA LEIPZIG 2017

Udeležili smo se Svetovne razstave v Lepzigu . Na razstavi je sodil gospod Michael Kunze, specialist za pasmo Hovawart. Sodnik je imel zahtevno delo, saj je moral oceniti 102 hovawarta. In treba je vedeti, da sojenje na takšni razstavi poteka po strožjih kriterijih - na svetovnem nivoju, kar je pred pričetkom sojenja tudi sam poudaril. Blue je v odprtem razredu dobil oceno odlično in zelo lep opis. Bravo moj fant!

.

CH. BLUE PINUS ALPINIA

V maju 2014 smo v naši družini, po izgubi psičke mešanke razmišljali, da bi vseeno radi imeli psa. Imeli bi večjega, aktivnega, brez večjih zdravstvenih težav. Nismo bili složni; mož in starejši sin bi psa, midva z mlajšim sinom psičko. Našli smo hovawart psarno kjer so pričakovali mladičke in psička (bodoča mamica) nas je navdušila. Ko pa smo spoznali še samca, smo bili povsem prepričani. To je to, hočemo mladička iz točno tega legla, ni važno, psa ali psičko. Še dobro, da včasih o vseh stvareh ne odločamo sami ampak mati narava. Septembra je v našo družino prišel najlepši hovawart na svetu, Blue Pinus Alpinia.

Življenje z njim je pestro in zabavno, saj je živahen in aktiven pes. Obožuje sprehode, igro z žogicami, akcijo. Rad ima vodo; v vseh agregatnih stanjih. Spomladi in poleti bližnja reka in jezero; pravi specialist je za skoke v vodo . Pozimi pa ni lepšega kot temeljito valjanje po snegu in lovljenje kep.

Z njim smo obiskovali več tečajev, še vedno pa nas vsake toliko časa opomni, da moramo biti pri vzgoji dosledni. Po konstrukciji pravi samec, "macho", a v isti sapi nežen karakter, prijazen značaj. A pozor - ob prihodu tujca na dvorišče še vedno čuvaj. Pravi hovawart. Z njim se odpravimo v hribe, na morje in obiskujemo razstave.

On je naš družinski član. Živi z nami v hiši, vedno nekje v bližini. Moj Blue ima en poseben gumbek: off in on. Prav zadovoljno in mirno lahko opazuje svet s svojega ležišča, a ko iz omare vzamem "prave čevlje"…..jupiiii, gremoooo!!!

In naša želja? Ostani čim dlje z nami, zdrav, navihan, prijazen…

PODATKI

 • Rodovniško ime: Blue Pinus Alpinia

 • Starša: Ch. Roy vom Wiener Stadtrand (HD A) × Brinja von der Waldlichtung (HD A)

 • Skoten: 7. 7. 2014

 • Rodovniška številka: SLRHw 000308

 • Plečna višina: 69 cm

 • Teža: 42 kg

 • Obseg tace: 16 cm

 • Working-dog: de.working-dog.eu/dogs-details/2730903/Blue-Pinus-Alpinia

 • Rodovnik

 • .

 • Vzrediteljica: Vesna Zaplotnik, psarna Pinus Alpinia (SLO)

 • Sorojenci: 3 samci - Banfi (HD A), Bassi (HD A), Blue (HD A) in 1 samička - Bijou (HD A); vsi črnorjavi

 • Fotografije sorojencev najdete v galeriji

VZREJNO DOVOLJENJE

 • Vzrejni samec v Hovawart klubu Slovenije (KZS / FCI)

 • Vzrejno dovoljenje: Veljavno, prvi vzrejni razred, opravljen v Domžalah, 19.3.2016, sodnica: Bojana Razpotnik

 • NZB: Opravljen v Klagenfurtu, 25.10.2015, sodnik: Michael Kunze

 • JB: Opravljen v Amstettnu, 23.4.2016, sodnica: Ulrike Tragbar

ZDRAVSTVENI TESTI

 • Ocena kolkov in komolcev: HD A/A in ED 0/0; brez znakov kolčne in komolčne displazije

 • Pregled oči: Opravljen, brez dednih očesnih bolezni

 • DM: N/N

 • Pregled ščitnice: Brez komentarja, normalne vrednosti

 • Locus D: D/D

 • DNK profil: Izdelan (ISAG)

RAZSTAVNI USPEHI

 • Nazivi: Mednarodni prvak v lepoti, Slovenski razstavni prvak, Alpski zmagovalec 2016, BOB na specialni razstavi za hovawarte (M.Kunze).

 • Opis 1: Specialna razstava za HW, BOB - sodnik: Michael Kunze

 • Opis 2: CACIB Celje, BOB - sodnica: Bojana Razpotnik

 • Ocene vseh razstav najdete pod zavihkom razstave

ŠOLANJE

 • Opravljeni izpiti: - BBH, Delo z nosom 1

RAZSTAVE

RAZSTAVA

DATUM

RAZRED

SODNIK

OCENA

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klubska HwKS

6.10.2018

Prvaki

Alenka Černe

Odlično 2, R.CAC

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CACIB Bled

16.6.2018

Odprti

Vibor Ježek

Odlično 1, CAC SLO, CACIB, BOB

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CAC Hrušica

27.5.2018

Odprti

Željka Fon Zidar

Odlično 1, CAC SLO, BOS

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Specialna razstava za HW - Barje

8.4.2018

Odprti

Michael Kunze

Odlično 1, CAC SLO, BOB

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WDS Leipzig

12.11.2017

Odprti

Michael Kunze

Odlično

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Specialna razstava za HW - Lipica

7.10.2017

Odprti

Sabine Kerschner

Odlično 2, r.CAC SLO

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CACIB Bled

24.6.2017

Odprti

Jan Gajewski

Odlično 1, CAC SLO

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IHA Klagenfurt

11.6.2017

Odprti

Hans Bierwolf

Odlično 2, r.CACA

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Specialna razstava za HW - Maribor

15.4.2017

Odprti

Štefan Šinko

Odlično

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CACIB Rijeka

25.2.2017

Odprti

Maria T. G. Mondo

Odlično 1, CAC HR, CACIB, BOB

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CACIB Celje

18.02.2017

Odprti

Bojana Razpotnik

Odlično 1, CAC SLO, CACIB, BOB

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CACIB Zagreb

27.11.2016

Odprti

Hinose Jorgen

Odlično 2, r.CAC HR

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CACIB Zagreb

26.11.2016

Odprti

Igor Mioč

Odlično 2, r.CAC HR

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Specialna razstava za HW - Lipica

9.10.2016

Odprti

Melita Grošelj

Odlično 2, r.CAC SLO

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KS Öst. Klub der Hovawartfreunde

27.8.2016

Odprti

Sigrid D. Entenmann

Odlično 2/20, r.CACA

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IHA Klagenfurt

19.6.2016

Vmesni

Elizabeth Kapsch

Odlično 1, CACA, CACIB, BOB

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CACIB Bled

11.6.2016

Vmesni

Horst Kliebenstein

Odlično 1, CAC SLO, CACIB, BOS

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Specialna razstava za HW - Barje

3.4.2016

Vmesni

Monika Blaha

Prav dobro 2

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CAC Hrušica

31.5.2015

Mladi

Jadranka Selimović

Odlično 1, PRM, BOB

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Specialna razstava za HW - Ljubljana

18.1.2015

Mladiči

Tapio Eerola

Zelo perspektivno 1

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POTOMCI

Blue je, kot vzrejni samec Hovawart kluba Slovenije, na voljo izbranim psičkam z veljavnim vzrejnim dovoljenjem in ustreznimi zdravstevnimi testi.

.

1. LEGLO

Blue Pinus Alpinia & H-Invisible Sun del Mare d'Inverno

 • 8 mladičev od tega 4 samci (3 blond in 1 črnorjav) in 4 psičke (3 blond in 1 črna)

 • Leglo je skoteno 27.8.2018

 • Italija, psarna Delizia d'Este (www.deliziadeste.it) ; +39 380 657 7711 – info@deliziadeste.it

 • .

 • Mladiči:

 • Galactica - Cabott; blond samec

 • Galactica - Flyboy; črnorjav samec

 • Galactica - Hoshi; blond samec

 • Galactica - Zarek; blond samec

 • Galactica - Kara; črna samica

 • Galactica - Louanne; blond samica

 • Galactica - Tory; blond samica

 • Galactica - Shevon; blond samica

.

::: Galerija legla, naš obisk v Ferarri KLIKNITE TUKAJ

.

..

2. LEGLO

Blue Pinus Alpinia & Enormous Ocean Breeze

 • 12 mladičev, od tega 6 samcev (1 črnorjav in 5 črnih) in 6 samic (3 črne in 3 črnorjave)

 • Leglo je skoteno 30.11.2018

 • Slovenija, psarna ex Horto Albo, (www.hovawart-exhortoalbo.com) ; + 386 41 259 578; tea.pavisic@gmail.com

 • .

 • Mladiči:

 • Rufus ex Horto Albo; črn samec

 • Rubik ex Horto Albo; črn samec

 • Rocco ex Horto Albo; črn samec

 • Rhodos ex Horto Albo; črn samec

 • Roy ex Horto Albo; črnorjav samec

 • Rubia ex Horto Albo; črna samica

 • Rosinante ex Horto Albo; črna samica

 • Reiwa ex Horto Albo; črna samica

 • Rubin ex Horto Albo; črnorjava samica

 • Raya ex Horto Albo; črnorjava samica

 • Rea ex Horto Albo; črnorjava samica

.

 • Podatki in fotografije mladičev: www.hovawart-exhortoalbo.com/leglo_r.html

 • .

  ..

  3. LEGLO

  Blue Pinus Alpinia & Hiskea vom Schwedenstein

  • 5 mladičev, od tega 1 samec in 4 samice, vsi črni z ožigi

  • Leglo je skoteno 23.1.2019

  • Francija, psarna De Kerdianou, (spletna stran - klik)

  • .

  • Mladiči:

  • Perceval De Kerdianou; črnorjav samec

  • Palma De Kerdianou; črnorjava samica

  • Padawan De Kerdianou; črnorjava samica

  • Phoebe De Kerdianou; črnorjava samica

  • Prune De Kerdianou; črnorjava samica

  .

  ..

  4. LEGLO

  Blue Pinus Alpinia & Luna Aldeon

  • 7 mladičev, od tega 3 samci in 4 samice, vsi črni z ožigi

  • Leglo je skoteno 7.2.2019

  • Slovaška, psarna My Ardeen, (spletna stran - klik)

  • .

  .

  ..

  .

  5. LEGLO

  Blue Pinus Alpinia & Enormous Make a wish

  • 8 mladičev, od tega 3 samci (1 črnorjav in 2 blond) in 5 samic (vse črnorjave)

  • Leglo je skoteno 20.2.2019

  • Hrvaška, psarna Ameya (spletna stran - klik)

  • .

  .

  ..

  .

  6. LEGLO

  Blue Pinus Alpinia & Belaya Shae Tralfazz

  • 6 mladičev, od tega 3 samci (2 črnorjava in 1 blond) in 3 samice (2 blond in 1 črnorjava)

  • Leglo je skoteno 15.5.2019

  • Slovaška, psarna Tralfazz

  • .

  .

  ..

  .

  KONTAKT

  Z veseljem vam odgovorim na vaša vprašanja oziroma posredujem več informacij o Bluju.

  Kontaktni podatki

  • Lastnica: Alenka Ravnik

  • Kraj bivanja: Bohinjska Bela

  • .

  • E-mail: alenka.ravnik1@gmail.com

  • .

  • Facebook: Alenka Ravnik